Sănătate

Un bărbat a murit la Spitalul “Victor Babeş” din cauza gripei

Un bărbat a murit la Spitalul “Victor Babeş” din cauza gripei

Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat vineri, fiind vorba despre un bărbat de 58 de ani care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat că pacientul decedat din cauza gripei era un bărbat de 58 de ani, iar din cauza unor afecțiuni mai vechi gripă s-a dezvoltat rapid.

“Este vorba despre un bărbat de 58 de ani care a fost internat săptămâna trecută cu sepsis, bronhopneumonie și insuficienţă respiratorie și la care investigația de gripă a fost pozitivă pentru virusul gripal AH1. Avea și alte afecțiuni, din câte știu eu și diabet, dar a stat foarte mult acasă până să se prezinte la spital”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, în acest moment la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara nu mai este internat niciun pacient cu gripă. Bărbatul de 58 de ani este primul decedat diagnosticat cu gripă, în Timiș.

La nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel național. De asemenea, în ultima săptămâna au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, față de 97 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecțiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeași perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*