Eveniment

Trei cetăţeni irakieni prinși cu acte false la frontieră

Trei cetăţeni irakieni prinși cu acte false la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei cetățeni din Irak care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de permise de ședere italiene si olandeze  false.

Noaptea trecută, la ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-au prezentat pentru a ieși din ţară, ca pasageri într-un autocar, trei persoane, două femei și un bărbat, care, la controlul de frontieră, s-au legitimat cu paşapoarte cu însemnele autorităţilor irakiene şi permise de şedere emise de Italia și Olanda. Poliţiştii de frontieră au constatat că permisele prezentate nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care cele trei persoane au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt  cetățeni din Irak, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*