Sport

Restanță victorioasă! BC Timișoara ajunge la 12 victorii după succesul cu Politehnica Iași și urcă pe locul 3

Restanță victorioasă! BC Timișoara ajunge la 12 victorii după succesul cu Politehnica Iași și urcă pe locul 3

BC Timișoara câștigă restanța cu Politehnica Iași și ajunge din nou pe podium în Liga Națională de Baschet Masculin. Timișorenii s-au impus cu scorul de 100-77 și joacă următorul meci la București, cu Steaua.

”Leii din Banatu” s-au impus în restanța cu Politehnica Iași, jucată în capitala Moldovei, și își consolidează poziția în grupul echipelor care caută calificarea în Top 6. Gazdele au ținut pasul doar în prima repriză, însă sfertul al treilea a fost excelent pentru trupa tripletei Costescu-Markovic-Bota. Cu 33 de puncte înscrise în sfertul de după pauza mare, BC Timișoara și-a netezit drumul spre victorie și a folosit întreg lotul în ultimele zece minute.

Violeții au condus pe durata întregului meci, iar această victorie i-a dus la cota 29 de puncte în clasamentul Ligii Naționale, la doar două lungimi distanță de liderul U BT Cluj Napoca și la un singur punct de ocupanta locului secund, CSU Sibiu.

”Mă bucur că am reușit să ne facem meciul mai ușor în repriza a doua, împotriva unei echipe cu elan, care a jucat destul de rapid și de agresiv. Am făcut un joc bun sub panou, iar apărarea solidă din sfertul al treilea ne-a ajutat să ne desprindem decisiv”, a declarat Tudor Costescu, antrenorul celor de la BC Timișoara.

Politehnica Iași – BC SCM Timișoara 77-100 (18-27, 19-24, 13-33, 27-16)

BC Timișoara: Diaz (18 puncte, 6 recuperări), Calotă (17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții), Jeremic (16 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții), Burgess (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții), Drăgușin (11 puncte, 3 pase decisive), Mijajlovic (10 puncte, 3 recuperări, 7 pase decisive), Komatina (8 puncte), Păun (5 puncte), T. Gheorghe (3 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Penciu.

Următoarea partidă pe care o vor disputa ”Leii din Banat” a fost programată duminică, 4 martie 2018, pe terenul bucureștenilor de la Steaua, echipă cu care, în acest moment, se află la egalitate de puncte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*