Justiție

Președintele Klaus Iohannis, după raportul ministrului Justiției: ”o prezentare lipsită de claritate”

Președintele Klaus Iohannis, după raportul ministrului Justiției: ”o prezentare lipsită de claritate”

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că nu ia în calcul, în acest moment, posibilitatea revocării Laurei Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Național Anticorupție (DNA), chiar dacă ministrul justiției a anunțat că solicită demararea procedurii de destituire a procurorului șef din cadrul DNA.

Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), prezentat joi, 22 februarie, de către ministrul Justiției, Președintele României a precizat că din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Președintele României, Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. ”Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, a declarat Iohannis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*