Justiție

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a prezentat joi, 22 februarie 2018, un raport privind activitatea ”managerială” de la DNA, un raport care cuprindea 36 de pagini si contine 20 de “acte si fapte”. După prezentarea acestuia, Tudorel Toader a tras și consluziile, dără a permite jurnaliștilor prezenți să îi pună întrebări. Ministrul Justiției a explicat că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, instituţia neidentificându-se cu cel care o conduce.

”Pentru aceste acte şi fapte de netolerat, în temeiul prev art 54, ar 4, coroborat cu 51, alin 2, legea 303 din 2004, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Prezentul raport însoţit de propunerea de revocare va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi preşedintelui României, pentru a analiza şi pentru a decide în raport cu competentele constitutionale”, a precizat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consituțional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*