Sport

Fetele de la SCM Timișoara, în semifinalele Cupei României

Fetele de la SCM Timișoara, în semifinalele Cupei României
Adora Beauty

Baschetbalistele de la SCM Timișoara s-au impus în fața celor de la Olimpia CSU Brașov în partida din sferturile de finală ale Cupei României, scor 71-62 și vor juca Elevele lui Mihai Coldea vor evolua în faza următoare în compania gazdelor de la Sepsi Sf. Gheorghe, pentru accederea în marea finală.

Prima repriză a meciului dintre SCM Timișoara și Olimpia Brașov a aprținut, fără discuții, timișorencelor. Defensiva eficientă a elevelor lui Mihai Coldea a împiedicat Olimpia să marcheze vreun punct în ultimele patru minute și jumătate ale primei reprize, aceasta încheindu-se cu 41-29 pentru alb-violete.

Lloyd a fost prima marcatoare și în repriza a doua, iar distanța a crescut la 14 puncte. Singurele eventuale emoții puteau apărea când Brașovul s-a apropiat la 6 puncte (47-41), dar echipa bănățeană a dovedit stăpânire de sine și maturitate, reușind o nouă desprindere. La mijlocul ultimului sfert, ecartul a ajuns la un maxim de 16 puncte (67-51), pentru ca ultima sirenă să găsească cele două echipe la nouă lungimi distanță.

”Sincer, mă așteptam la calificare. Noi am adus butoiul cu gheață de la Timișoara. Știam că vom aveam nevoie de el pentru recuperare, pentru următorul meci. Am declarat și înaintea turneului că fetele s-au antrenat foarte bine, sunt foarte unite în ultima perioadă, sunt o echipă în adevăratul sens al cuvântului și acest lucru s-a văzut din primul minut până la final. Am făcut unele greșeli de care se pare că nu reușim să scăpăm, dar una peste alta este o victorie meritată și nu pot decât să le felicit pe fete: au luptat extraordinar și este victoria lor”, a spus, la finalul întâlnirii, Mihai Coldea, antrenorul SCM Timișoara.

SCM Timișoara – Olimpia CSU Brașov 71-62 (23-19, 18-10, 15-16, 15-17)

SCM Timișoara: Lloyd (23 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții), Burdgess (15 puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace), Brosovszky (12 puncte, 4 recuperări, 8 pase decisive și 5 intercepții), Stoiedin (8 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 capace), Ardelean (7 puncte și 5 recuperări), Pop (6 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive), Pane.

Federația Română de Baschet a declarat-o drept jucătoare a meciului pe Leeza Burdgess. Victoria aduce calificarea în semifinalele turneului F8 de la Sfântu Gheorghe, unde timișorencele vor întâlni gătoarea dintre gazda, Sepsi Sf. Gheorghe.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*