Administrație

Directorul Enel, față în față cu autoritățile din Timiș

Directorul Enel, față în față cu autoritățile din Timiș
Adora Beauty

Întâlnire importantă astăzi la Palatul Administrativ. Având în vedere numeroasele probleme semnalate Instituției Prefectului, referitoare la desele întreruperi de curent din județ, prefectul Eva Andreaș i-a invitat reprezentanții ENEL la o întâlnire cu primarii localităților timișene, la care au participat vicepreședintele Consiliului județean Timiș, Traian Stancu, și conducerile ISU Banat, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu.

La întâlnire, din partea ENEL, au participat Mario Allella, director E-Distribuție Banat, Adrian Pop, inginer șef judetul Timiș. Primarii timișeni s-au plâns de multele întreruperi de curent, de faptul că la Call-Centerul ENEL se răspunde la telefon după multe zeci de minute și atunci comportamentul persoanei care răspunde la telefon lasă de dorit, faptul că se intervine la avarii cu mare întârziere sau că sunt căderi de tensiune de scurtă durată în urma cărora se ard aparatele electrocasnice.

La rândul său, prefectul Eva Georgeta Andreaș a atras atenția reprezentanților ENEL că cetățenii își plătesc facturile către ENEL, adică plătesc un serviciu de care nu beneficiază atunci când se întrerupe furnizarea curentului electric, din diferite motive.

Primarii au acuzat subdimensionarea rețelelor electrice și, în multe cazuri vechimea lor, faptul că, în multe localități, atunci când se întrerupe furnizarea curentului, localitățile rămân și fără apă curentă din cauză că nu mai poate funcționa nici stația de pompare.

Reprezentanții ENEL au afirmat că se vor face investiții pe raza județului Timiș și au răspuns problemelor punctuale ridicate de primari. În ceea ce privește întreruperile de scurtă durată, reprezentanții ENEL au afirmat că, în mare parte, acestea sunt cauzate de vegetație sau de păsări (care se așează pe cabluri) și au afirmat că se dorește colaborarea cu autoritățile locale în problema toaletării copacilor, pentru a nu mai fi afectate cablurile.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*