Politic

Raluca Turcan (PNL) despre Viorica Dancilă: ”Minte cu cinism în fața președinților de Consilii Județene”

Raluca Turcan (PNL) despre Viorica Dancilă: ”Minte cu cinism în fața președinților de Consilii Județene”

Deputatul Raluca Turcan (PNL) susține că dacă Guvernul dorea cu adevărat alocarea a 100% din impozitul pe venit în bugetele administrațiilor publice locale, Executivul trebuia să avizeze favorabil proiectul PNL, aflat deja în circuit parlamentar. În acest moment, administrațiile locale au grave dificultăți cu banii, iar ”Guvernul Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu vinde iluzii președinților de Consilii Județene”.

Deputatul Raluca Tulcan a lansat un atac virulent la adresa primului ministru al României, Viorica Dăncilă, după ce șefa Executivului a promis astăzi reprezentanților administrației publice locale că va adopta un proiect de Lege privind Codul finanțelor publice locale, pe care îl va transmite Parlamentului. ”Principala măsură a acestui cod va fi aceea prin care bugetele administrațiilor publice locale vor primi 100% din impozitul pe venit încasat. Este păcat că niciun ministru sau consilier nu a informat-o pe doamna Dăncilă că un astfel de proiect a fost depus, încă de anul trecut, de către parlamentarii PNL, iar colegii domniei sale din PSD și ALDE îl blochează, ținându-l la sertar”, susține deputatul liberal.

Partidul Național Liberal a avut amendamente la Legea bugetului de stat, prin care propunea același lucru – 100% din impozitul pe venit încasat să rămână la bugetele locale, pentru a acoperi vidul de finanțare produs de OUG nr. 79/2017. ”Pe vremea aceea, domnia sa era la Bruxelles și probabil că nu știe că parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva acestui amendament. Dacă doamna Dăncilă nu vinde iluzii administrațiilor locale, dacă doamna Dăncilă chiar dorește ca din anul 2019 administrațiile locale să aibă o finanțare corespunzătoare, atunci nu trebuie decât să aprobe, în prima ședință de Guvern, un punct de vedere favorabil la propunerea PNL prin care impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul administrațiilor locale”, a mai spus Turcan.

Proiectul PNL așteaptă un punct de vedere de la Guvern de aproape 5 luni. ”E momentul în care Dăncilă poate să demonstreze că este un prim-ministru corect și independent și că nu-i mai păcălește, încă o dată, pe primarii și președinții de consilii județene din toată țara. Proiectul poate deveni lege în următoarea lună, doar să existe și dorință de a ajuta cu adevărat autoritățile publice locale”, a conchis deputalul liberal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*