Sport

Premieră: Baschetbalistele de la SCM Timișoara, prezente la turneul final al Cupei României

Premieră: Baschetbalistele de la SCM Timișoara, prezente la turneul final al Cupei României

Echipa de baschet feminin SCM Timișoara a plecat spre Sfântu Gheorghe pentru a participa la turneul final al Cupei României. Competiția reunește opt participante, iar astăzi au loc primele jocuri, trofeul urmând să fie decernat duminică, 25 februarie 2018.

SCM Timișoara debutează la turneul final al Cupei României, după ce a trecut într-o dublă manșă de FCC ICIM Arad, cu 126-123, la general. Deși au fost învinse de alb-violete, arădencele vor participa la F8 în calitate de ”lucky loser”.

Primul meci al fetelor conduse de pe banca tehnică de Mihai Coldea va fi cu Olimpia CSU Brașov, urmând ca învingătoarea să se înfrunte în semifinalele de sâmbătă cu câștigătoarea dintre Sepsi Sf. Gheorghe și Universitatea Cluj. SCM Timișoara – Olimpia Brașov, din sferturile de finală se joacă astăzi, cu începere de la ora 17:15.

”Va fi un turneu greu pentru noi. Din păcate, încă avem probleme: Romina Filip nu este refăcută și avem doar două străine. După plecările lui Conwright, Kiriienko și Young, avem o rotație mai scurtă. Pe primele două le-am folosit mai mult, așa că în total ne vor lipsi trei baschetbaliste din primele șase-șapte. Stoiedin merge mai bine cu recuperarea, și-a crescut nivelul jocului. Ne-am pregătit intens în ultima perioadă și, cu siguranță, vom merge acolo să jucăm bine și să câștigăm fiecare meci”, a prefațat Mihai Coldea, antrenorul fetelor de la SCM Timișoara.

Gruparea din Brașov a încheiat sezonul regulat pe locul al treilea, cu 25 de puncte, în vreme ce echipa timișoreană se află pe poziția a șaptea, cu 22 de puncte.

Timișoara și Brașovul se întâlnesc a doua oară consecutiv. Precedenta întâlnire a avut loc la sala Constantin Jude, în ultima etapă a sezonului regular, când Olimpia s-a impus cu 80-77, la 3 februarie. Brașovencele câștigaseră și în tur, tot la o posesie diferență, 73-71.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*