Sport

Poli Timișoara merge la Craiova să-și spele păcatele: ”Valoarea Timișoarei este cu totul alta”

Poli Timișoara merge la Craiova să-și spele păcatele: ”Valoarea Timișoarei este cu totul alta”

Poli Timișoara joacă mâine ultimul meci din sezonul regulat al acestei ediții a Ligii I, în deplasare, urmând să întâlnească CS U Craiova. Partida va începe la ora 20:45 și se va juca pe noul ”Ion Oblemenco”, însă tehnicianul alb-violeților vrea ca elevii săi să lase o impresie ”grozavă” la ultimul joc oficial înainte de debutul fazei secunde a competiției.

Meciul cu CS U Craiova de pe stadionul ”Ion Oblemenco” este ultimul din actualul sezon regulat pe care Poli timișoara îl mai are de disputat. Antrenorul alb-violeților încearcă să-și motiveze elevii prin orice metodă, iar acum susține că nu vrea să se întoarcă din Bănie cu mâna goală. ”Este ultima etapă din campionatul regulat. Ne dorim cu ardoare să lăsăm o impresie pozitivă. Nu trecem prin cea mai fastă perioadă, iar ultimele rezultate au fost în totală contradicție cu ceea ce ne-am propus. Din păcate, trebuie să acceptăm realitatea, să avem orgoliu și să demonstrăm că valoarea Timișoarei este cu totul alta. Dar, degeaba vorbim dacă pe teren nu demonstrăm asta, dacă în joc facem greșeli individuale, de interpretare”, a spus Leo Grozavu, înainte de plecarea spre Craiova.

Absențele la acest meci nu sunt puține, iar asta a menționat și Grozavu. ”Din nefericire, avem pe listă vechii jucători accidentați, cum ar fi Cânu sau Munteanu. Ultimul a jucat, desigur, în ultima etapă, dar mai mult am încercat să-l câștigăm pentru următoarele meciuri. În plus, a fost plecat la București să-și definitiveze tratamentul pentru leziunea pe care a suferit-o. Nu-l putem utiliza pe Haruț, care se află în perioada de examene, după ce a fost plecat și două săptămâni la echipa națională. Nu va juca nici Mihai Roman pentru că avem o înțelegere cu cei de la CS U Craiova să nu joace împotriva lor. Trebuie să ne respectăm cuvântul. Absent este și Țigănașu, accidentat din toamnă”, a mai adăugat tehnicianul bănățenilor, care speră ca echipa lui să țină cont de faptul că Poli trebuie să ”arate” că există pe teren. ”Se joacă pe un stadion frumos, într-o atmosferă extraordinară. Vor fi, probabil, 18-20.000 de spectatori, iar noi, ca și oponenți ai Craiovei, trebuie să dăm o replică sănătoasă. Toți ne cântă prohodul, dar din păcate suntem în situația în care nu putem decât să-i contrazicem prin ceea ce vom arăta în teren”, a conchis Grozavu.

Statistica e de partea ”juveților”

De la revenirea celor două echipe-simbol ale Banatului, respectiv Olteniei în prima ligă, se consemnează o superioritate statistică a Universității Craiova. Poli Timișoara a reușit o singură victorie, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în vreme ce ”alb-albaștrii” s-au impus de trei ori:
– 2015/16: Poli Timișoara – U Craiova 1-1 / U Craiova – Poli Timișoara 1-1 (sezon regulat) + U Craiova – Poli Timișoara 1-0 / Poli Timișoara – Craiova 2-2 (sezon play-out);
– 2016/17: Poli Timișoara – U Craiova 3-2 / U Craiova – Poli Timișoara 2-0;
– 2017-18: Poli Timișoara – U Craiova 0-2.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*