Politic

Alina Gorghiu:”Votarea unei propuneri legislative privind restricționarea gravă a educației sexuale în școli este o mare eroare”

Alina Gorghiu:”Votarea unei propuneri legislative privind restricționarea gravă a educației sexuale în școli este o mare eroare”

PNL consideră că votarea în Camera Deputaților a unei propuneri legislative privind restricționarea gravă a educației sexuale în școli este o mare eroare. Liberalii fac apel ca această propunere să fie respinsă.

Din păcate, vorbele despre ”Inocența copilăriei”, cum a fost numită propunerea legislativă, sunt doar vorbe. În realitate, în România copilăria este amenințată. Într-un raport al organizației Salvați Copiii lansat în 2017 și intitulat ”Copilării furate”, care include un index global al țărilor unde copilăria este amenințată, România ocupă locul 52 din 172. Problemele sunt legate de numărul nașterilor de către adolescente, de căsătoria înainte de 18 ani ș.a.m.d. În anul 2015 în România erau înregistrate 107.000 nașteri din care circa 13.000 cu mame cu vârsta mai mică de 19 ani (351 cu vârsta între 10 și 14 ani)”, transmite Alina Gorghiu, deputat PNL Timiș.

În acest context, doar accesul la educație de calitate, adaptată fiecărei vârste, poate să elimine o serie de riscuri. De la noțiuni de anatomie la noțiuni despre identitatea sexuală, despre violența sexuală și până la contracepție.“Această educație trebuie să îi învețe pe tineri cum să se poarte unii cu alții, ce așteptări trebuie să aibă unii de la alții”.

Parlamentarii PNL vor iniția o colaborare cu mediul asociativ pentru campanii de informare publică și pentru susținerea în fața autorităților a măsurilor pentru combaterea unor fenomene generate de lipsa de educație medicală, precum mamele minore – ”copiii cu copii”. Prin solicitarea către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție voi solicita date la nivel național și regional referitoare la: numărul mamelor minore, căsătoriile înainte de vârsta de 18 ani, abandonul școlar în cazul mamelor minore, numărul abuzurilor în care victime au fost minori. “În contextul în care informația este atât de importantă în societatea noastră, lipsa educației medicale în acest sens generează vulnerabilități pentru copii iar cei care profită sunt abuzatorii și manipulatorii”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Prin solicitarea către Ministerului Sănătății în vederea obținerii unor statistici la nivelul întregii țări și la nivel de județe, eventual pe regiuni privind: număr nașteri cu mame minore, mortalitatea infantilă în cazul când mamele sunt minore, numărul minorilor înregistrați cu boli cu transmitere sexuală.

Din datele Organizației ”Salvați Copiii”, România are un număr mai mare nașteri la 1000 de adolescente decât 9 țări din Africa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*