Eveniment

Un african care stătea ilegal la Timişoara, depistat de autorităţi

Un african care stătea ilegal la Timişoara, depistat de autorităţi

Poliţiştii de imigrări din Timiș au depistat un bărbat de 40 de ani, din Gambia (Africa), care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul țării noastre. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar, la ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă 5 ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, la data de 20 februarie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, în Timișoara, un bărbat de 40 de ani, din Gambia, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, iar cererea sa a fost respinsă ca urmare a lipsei de fundament a invocării unei temeri de persecuție, acesta fiind obligat să părăsească țara.

Ca urmare a celor constatate, s-a dipus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

„Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, din Timişoara, strada Andrei Mocioni, nr.8-10, la telefon 0256402432, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*