Administrație

Călin Dobra, întrevedere cu directorul general al Autorității de Management POR

Călin Dobra, întrevedere cu directorul general al Autorității de Management POR

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a participat, la sediul ADR Vest, alături de reprezentanți ai consiliilor județene și primăriilor din Regiunea Vest, la o întâlnire cu directorul general al Autorității de Management POR, Luminița Zezeanu.

Proiectele alternative au constituit principala temă a ședinței. Aceasta, deoarece conform prevederilor UE, în cadrul programelor operaționale derulate într-un stat membru există posibilitatea de a promova proiecte deja începute din resursele financiare ale beneficiarului după inițierea perioadei de programare (anul 2014), denumite proiecte alternative.

Aceste proiecte alternative sunt de fapt proiecte similare ca tipologie cu cele care vor fi finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, dar care au fost deja implementate sau sunt în  curs de finalizare din alte surse, la care s-a aplicat legislația aferentă privind achizițiile publice, care au proiect tehnic și contract de lucrări încheiat și care au generat cheltuieli din bugetul local. „Întrevederea ne-a oferit prilejul de a discuta despre proiectele alternative, adică despre acele proiecte deja începute din resurse proprii, dar care pot fi promovate pentru obținerea de finanțări prin Programul Operațional Regional. Consider că este de bun augur că avem posibilitatea accesării de fonduri europene pentru noi proiecte. Am mai abordat teme legate de actualele axe de finanțare ale Programului Operațional Regional, respectiv dificultățile pe care le-am întâmpinat în accesare și implementare. De asemenea, au fost propuse soluții care să faciliteze atât accesarea de fonduri, cât și derularea contractelor”, a subliniat Călin Dobra.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*