Turism

Asociația pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, prezentă cu un concept: Banatul pe Tavă

Asociația pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, prezentă cu un concept: Banatul pe Tavă

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, alături de Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Orașului Buziaș, Primăria Comunei Margina și Asociația Timișoara2021 se vor afla în perioada 22-25 februarie într-un stand comun de promovare a turismului în județul Timiș la București.

În cele patru zile ale târgului, vor fi alături de participanți, ghizi și agenții de turism de incoming, organizații neguvernamentale cu activitate în turism din vestul țării, care vor oferi celor interesați oferte de călătorie în zonă. De asemenea, vor avea loc mai multe activități menite să promoveze Timișoara, Timișul și Banatul.

Tema promovării din acest an este BANATUL PE TAVĂ.“Îl dorim un demers de promovare a turismului în județul Timiș și dincolo de granițele sale, în Banat – locul în care multiculturalitatea este cuvântul care unește diferențe și exprimă esența a ce avem: toleranță și acceptare, înțelegere și ospitalitate, deschidere la nou și evoluție. Tema promovării din acest an face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. Vom prezenta în egală măsură oferta culturală a Asociației Timișoara 2021și a altor instituții din oraș, dar și ofertele turistice, între care călătoriile în rural și experiențele culinare alături de evenimentele de peste an au un cuvânt important de spus. Astfel, vom oferi motive și ocazii să fim vizitați și vom oferi la stand câte puțin din fiecare. Cel mai important motiv pentru care sunt invitați turiști să ne viziteze îl reprezintă multiculturalitatea și aici oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică (restaurante cu specific maghiar, german, sârbesc etc)”, a transmis Delia Barbu, directorul APDP Timiş.

La standul nostru vor fi prezenți reprezentanți ai Primăriilor Timişoara, Buziaş şi Margina, ai Asociației Timişoara 2021. Oferte culturale, gastronomie şi meşteşuguri rurale, degustări de produse tradiționale. Vă aşteptăm la Pavilionul Romexpo, de joi până duminică!”, a subliniat consilierul județean, Mihai Ritivoiu.

În ce privește ocaziile, de departe, cea mai importantă o reprezintă Programul cultural al Asociației2021, la care se vor adăuga evenimente consacrate precum Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul Etniilor, Festivalul papricașului de la Buziaș,  Zilele Lacului Surduc, www.turismtimis.ro, Cicloturism in Timiș, www.turismtimis.ro. ș.a.

Vor fi promovate produse turistice precum Mic dejun la Margina, o ofertă ce cuprinde mai multe componente, dar și tururi de oraș sau, mai departe, ture prin Banat, oferite  de ghizi de turism locali și de agenții de incoming din Timișoara, meșteșuguri tradiționale într-o activitate interactivă în care vizitatorii de la târg vor putea învăța câteva din secretele împletirii coșurilor din nuiele alături de meșterul Liviu Iancu Popa din Birda, care se va afla în standul Timișului.

Alături de Aeroportul Internațional Timișoara vom oferi principalele legături între țară și regiunea de Vest, iar Primăria Buziaș îi invită pe turiști să simtă, pe pielea lor, ce înseamnă 200 de ani de sănătate (în 2019, stațiunea împlinește 200 de ani de la înființare).

APDT va promova proiectul european Eco Timiș, un nou produs turistic, un proiect care unește două țări și transformă râul Timiș într-un produs turistic.

Sâmbătă, în stand, invitat special va fi maestrul Ștefan Popa Popa’s.

Un comentariu

  1. Alina e un exemplu pentru multi tineri din România! Iubește acest castel și își dorește să fie salvat din ghearele nepăsării celor care ar fi putut să-l salveze.
    https://magia-cuvintelor.ro/2018/04/20/interviu-o-tanara-din-timis-si-a-propus-sa-promoveze-castelul-din-banloc/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*