Eveniment

Tunisian cercetat de polițiștii de la Serviciul Imigrări

Tunisian cercetat de polițiștii de la Serviciul Imigrări

Un tânăr din Tunisia a intrat iîn atenția polițiștilor de la Serviciul Imigrări. Acesta nu mai avea drept de ședere pe teritoriul țării noastre.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au derulat ieri, 15 februarie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, pe raza municipiului Timișoara, un tânăr de 30 de ani, din Tunisia, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a intrat legal în România, în baza unei vize pentru studii, însă, la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țară și nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinului a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, iar, la ieşirea din ţară, va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de un an de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*