Social

Săptămâna și controlul! Polițiștii locali au descins din nou în service-uri și la firmele de dezmembrări auto

Săptămâna și controlul! Polițiștii locali au descins din nou în service-uri și la firmele de dezmembrări auto
Adora Beauty

Polițiștii locali din Timișoara au descins din nou la societățile de dezmembrări și service-urile auto. Cele care nu respectă legislația privind colectarea deșeurilor periculoase au fost sancționate de oamenii legii.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează, în această perioadă, o serie de acțiuni punctuale la societățile de dezmembrări auto și service-urile auto de pe raza municipiului Timișoara, ca o continuare la acțiunile deja desfășurate pe linie comercială. Verificările vizează respectarea legislației referitoare la protecția mediului, în special modul în care reprezentanții acestor societăți țin cont de prevederile legale în ceea ce privește gestionarea deșeurilor periculoase și colectarea duală a deșeurilor.

În urma acțiunii au fost aplicate în această săptămână un număr de nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.000 lei, din care trei la firme de dezmembrări pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, în zonele Ovidiu Balea și Calea Buziașului și șase la service-uri auto din Calea Buziașului, Matei Millo, Vuk Karajic, pentru lipsa contractului pentru colectarea deșeurilor periculoase, depozitarea de deșeuri periculoase gen uleiuri uzate, filtre și alte componente folosite în pubelele de la Retim și necolectarea duală. HCL 371/2007 modificată prevede că deșeurile periculoase trebuie colectate separat, încălcarea actului normativ la acest capitol atrăgând după sine sancțiuni între 2.000 și 2.500 lei.

”Acțiunile pe această linie continuă și în perioada următoare”, susțin reprezentanții Direcției Poliția Locală din Timișoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*