Educație

Polițiștii locali din Timișoara au ”dat în mintea copiilor”! Lecții de prevenire cu elevii din oraș

Polițiștii locali din Timișoara au ”dat în mintea copiilor”! Lecții de prevenire cu elevii din oraș

Polițiștii locali au susținut lecții de prevenire, în această săptămână, la patru școli din Timișoara. Oamenii legii au ”predat” lecții de conduită rutieră, civică, protecția mediului și chiar le-au prezentat cazuri cu risc la care pot fi expuși.

Oamenii legii din subordinea Primăriei Timișoara au continuat în această săptămână susținerea de lecții de prevenire în rândul elevilor, activitate care se desfășoară periodic, la toate cele nouă școli din 12 locați aflate sub supravegherea Poliției Locale Timișoara, așa cum este stabilit la nivelul colaborării dintre forțele din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În această săptămână, polițiștii locali au fost prezenți la Școala Generală nr. 4 de pe str. Jules Verne, Școala Generală nr. 1 de pe strada Comănești, la Școala Generală Rudolf Walther și la Liceul Jean Louis Calderon, unde au prezentat elevilor diverse cazuri și situații cu care se pot confrunta, explicându-li-se cum pot să le prevină, referindu-ne aici la cazuri de violențe, furturi, dar și problematică pe linie de conduită rutieră, norme de conduită civică și protecția mediului. De asemenea, un subiect abordat de care elevii sunt interesați este cel al pericolelor la care se expun atunci când navighează pe internet și accesează diverse aplicații.

Elevii, dar și cadrele didactice, au apreciat drept extrem de utile aceste sfaturi, de fiecare dată fiind urmate de numeroase întrebări din partea celor mici. ”Reamintim că pe lângă aceste lecții de prevenire, polițiștii locali sunt prezenți și la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor pentru a preveni comiterea de acte și fapte de natură contravențională sau infracțională”, amintesc oamenii legii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*