Eveniment

Tânăr afgan prins de polițiștii Serviciului Imigrări Timiș

Tânăr afgan prins de polițiștii Serviciului Imigrări Timiș

Un tânăr de 20 de ani, din Afganistan, a intrat în atenția poliţiştilor de la Serviciul Imigrări Timiș.  Aceștia au depistat că adolescentul nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României, cererea sa de azil fiind respinsă în procedură accelerată ca urmare a lipsei de fundament a invocării unei temeri de persecuție.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au derulat la data de 13 februarie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, în municipiul Timișoara, un tânăr de 20 de ani, din Afganistan, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României”, transmite comisar-șef de poliţie Flavius Mitroi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, cererea sa fiind respinsă în procedură accelerată ca urmare a lipsei de fundament a invocării unei temeri de persecuție. Ulterior, acesta a contestat decizia, iar instanța de judecată a menținut hotărărea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Ca urmare a celor constatate, s-a dipus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României. De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*