Administrație

Drept la replică. Ce spun cei care trebuiau să reabiliteze Piaţa Badea Cârţan

Drept la replică. Ce spun cei care trebuiau să reabiliteze Piaţa Badea Cârţan

Reprezentanţii firmei SC Building SRL se apără în urma declaraţiilor făcute marţi de către primarul Nicolae Robu.

“La Badea Cârțan lucrările sunt abandonate. Se reamenajează piața pentru a se relua activitatea acolo în condițiile de dinainte. Nu ne putem juca să punem în pericol viața oamenilor. S-au constatat niște deficiențe și de proiectare si de executie, am decis să nu mai continuăm. Nu este ok, trebuie să stabilească vinovățiile și să se suporte consecințele. Ne vom judeca și cu proiectanții și cu executanții. Atunci când vom avea un proiect garantat, vrem să reluam lucrările de modernizare”, a explicat primarul.

Miercuri, administratorul firmei, Ghe. Telu Verbuncu, a transmis următoarele:

În urma declarațiilor calomnioase făcute de către primarul Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă din data de 13.02.2018, cu privire la Piața Badea Cârțan, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări:

–        Inginerii firmei noastre au trimis specialiștilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese în care au semnalat numeroasele omisiuni/greșeli/vicii de proiectare  care au fost ignorate

–        Reprezentanții trimiși de Nicolae Robu pentru a monitoriza șantierul de la Piața Badea Cârțan nu aveau pregătirea necesară pentru a înțelege Proiectul și activitățile specifice din cadrul șantierul. Experiența lor se rezumă la igenizarea locuinței proprii

În aceste condiții ne exprimăm dezamăgirea cu privire la declarațiile făcute de Primarul Nicolae Robu, în necunoștință de cauza, înaintea unei expertize de specialitate și a unei sentințe judecătorești

Va informăm că S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a solicitat calculele statice în baza cărora s-a întocmit proiectul de rezistență, în vederea elaborării unei expertize tehnice proprii.

Va informăm că societatea noastră a fost amenințată și instigată să respecte un proiect viciat în vederea execuției lucrărilor pentru construirea Pieței  Badea Cârțan și implicit să încalce legea.

Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea recepției lucrărilor de către inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse în proiectul scos la licitație nu respectau prevederile normelor legale. Iar dacă am fi continuat lucrările, în conformitate cu proiectul tehnic, Piața Badea Cârțan ar fi reprezentat un real pericol, pentru că acolo putea oricând să izbucnească un incendiu de proporții.

Va informăm că societatea noastră, prin adresele transmise, a informat reprezentanții Primarei cu privire la faptul că Avizul de Securitate la Incendiu a fost emis la data de 03.09.2015, iar Proiectul Tehnic și Detaliile de Execuție în luna octombrie 2015. Prin urmare nu am înțeles de ce Proiectul Tehnic de Execuție nu a fost realizat conform cerințelor impuse de ISU Banat.

S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a depus toate eforturile pentru a execută și finaliza în condiții normale această lucrare, dar din păcate ignoranța și nepăsarea autorităților locale au dus la sabotarea și neîndeplinirea acestui proiect.

Ne exprimăm regretul și indignarea, că autoritățile locale nu conștientizează faptul că victimele nepăsării și ignoranței sunt cetățenii acestui oraș, buni plătitori de taxe și impozite.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*