Educație

Simulare BAC 2018: Elev prins cu telefonul în sala de examen

Simulare BAC 2018: Elev prins cu telefonul în sala de examen

La Timișoara a fost înregistrat primul caz de tentativă de fraudă la simularea examenului de Bacalaureat 2018. Un elev a fost eliminat din examen şi nu va mai avea voie să participe la următoarele sesiuni ale Bacalaureatului, fiind prins cu un telefon mobil asupra lui. Acest lucru este interzis, însă elevul şi-a încercat norocul şi a fost prins de profesorii supraveghetori. Totul s-a petrecut la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” din Timişoara.

Ieri a avut loc prima probă a examenului de Bacalaureat, testarea orală la Limba Română. În Timiș, la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română s-au înscris 3.971 de candidați. În prima zi au fost evaluați deja 1.908 candidați, iar unul dintre aceștia a fost eliminat. Din candidaţii care au fost evaluați în prima zi, 273 au primit calificativul „mediu”, 528 „avansat” și 1.107 „experimentat”.

Luni au apărut modele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2018, dar și calendarul sesiunilor în care se poate susține testarea. Anul acesta, subiectele de la examenul de Bacalaureat au, la materia Limba și Literatura Română, o structură diferită față de ceilalți ani. Acestea au fost concepute conform programei în vigoare. Toate subiectele urmăresc să testeze cât mai bine capacitatea critică, de analiză, de sinteză, de abstractizare și de generalizare a candidaților care vor susține examenul în acest an.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

 Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune s-au făcut în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură:

10 – 13 iulie: înscrierea candidaților;

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe;

20 august: limba si literatura română – proba scrisă;

21 august: limba si literatura maternă – proba scrisă;

22 august: proba obligatorie a profilului – proba scrisă;

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă;

24- 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;

29-30 august: evaluarea competențelor digitale;

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională;

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00);

2 – 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor;

6 septembrie: afișarea rezultatelor finale;

(Foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*