Economic

Locuinţele s-au scumpit în ţară. Care e situaţia la Timişoara

Locuinţele s-au scumpit în ţară. Care e situaţia la Timişoara
Adora Beauty

Preţul locuinţelor din România s-a majorat cu circa 6,6% la nivel naţional în 2017, tendinţă ce prefigurează creşterea pieţei, mai pronunţată în oraşele mari, potrivit companiei de consultanţă Eurobank Property Services.

În ultimul trimestru al anului trecut, indicele preţurilor rezidenţiale calculat de Eurobank a rămas stabil, înregistrând o uşoară creştere de 0,3%, comparativ cu trimestrul anterior.

Creşterile trimestriale recente, coroborate cu evoluţia pozitivă din ultimii cinci ani, cu o medie anuală de 2,5%, susţin tendinţa de revenire a pieţei româneşti, arată autorii raportului. Preţurile din Bucureşti şi-au continuat parcursul ascendent cu o valoare de 4,6%.

În ceea ce priveşte cele opt diviziuni ale României, patru dintre acestea şi-au continuat tendinţa de creştere trimestrială a preţurilor, în timp ce restul de patru au evoluat negativ. Regiunea Sud conduce lista diviziunilor cu evoluţie pozitivă, cu o creştere trimestrială de 3,6%, iar Muntenia a înregistrat cea mai accentuată scădere, cu un procent de -2,1%.

„Evoluţia indicilor individuali aferenţi celor mai mari unsprezece oraşe din România indică în general o performanţă trimestrială stabilă, cu fluctuaţii care par a constitui mai degrabă corecţii pe termen scurt. Oradea prezintă cea mai mare creştere a preţurilor trimestriale cu 4,1%, faţă de celelalte orase. Pe de altă parte, Timişoara a înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor, cu -1,8%“, se arată în raportul citat.

Preţul proprietăţilor noi din Bucureşti a continuat şi el creşterea trimestrială, cu aproximativ 1%, contribuind, de asemenea, la creşterea de 1% a proprietăţilor noi la nivel naţional.

Eurobank Property Services (EPS) analizează trimestrial evoluţia Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România, acesta fiind bazat pe date istorice care acoperă o perioadă de 13 ani, începând din 2005.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*