Utile

Cod Galben de ploi, vânt și ninsori, în mai multe județe. Vin ninsorile în Banat!

Cod Galben de ploi, vânt și ninsori, în mai multe județe. Vin ninsorile în Banat!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două informări Cod Galben de vreme instabilă. Insituția anunță ploi, vânt, ninsori abundente și chiar viscol la nivel național, în timp ce în Banat se vor semnala precipitații mixte.

ANM a emis marți, 13 februarie, două informări de Cod Galben. Prima intră în vigoare în această seară, de la ora 20. și are ca ”valabilitate” data de 15 februarie, ora 15:00. În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15-20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25-30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori. Meteorologii anunță că se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45-55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70-80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. De asemenea, vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

Cea de-a doua informare, tot de Cod Galben, se referă la intervalul de valabilitate: 13 februarie, ora 22:00 – 14 februarie, ora 11:00, iar acesta anunță că în cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*