Social

Șoferii care parcau cum îi taie capul, în zona Pieței Flavia, puși la plată. Zeci de amenzi aplicate în weekend

Șoferii care parcau cum îi taie capul, în zona Pieței Flavia, puși la plată. Zeci de amenzi aplicate în weekend

Zeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali de la Serviciul Circulație Rutieră în zona Pieței Flavia din Timișoara, numai în weekend-ul care s-a încheiat.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au desfășurat, în acest weekend, o amplă acțiune în zona Pieței Flavia, ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și de la reprezentanții mai multor asociații din apropiere. Principala problemă reclamată se referă la modul în care conducătorii auto, în special cei care frecventează piața, parchează pe străzile din zonă nerespectând indicatoarele și marcajele rutiere.

În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 74 sancțiuni contravenționale, o parte dintre procesele verbale de constatare a contravenției fiind încheiate pe loc, o parte urmând a fi încheiate în perioada următoare după ce pe parbrizele autoturismelor au fost lipite colante autoadezive. Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzile Talăngii și Teatrului, unde, de altfel, de-a lungul timpului, au mai fost luate măsuri. Principalele aspecte constatate se referă la parcarea pe trotuar, oprire sau staționare în zona de acțiune a indicatoarelor care interzic aceste lucruri, oprirea sau staționarea pe trecerile de pietoni încurcând vizibilitatea și circulația celor care se deplasează pe jos, dar și staționarea pe spații verzi.

”Reamintim că sancțiunile prevăzute de OUG 195/2002 pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă”, amintesc polițiștii locali șoferilor care nu țin cont de felul în care își parchează vehiculele.


Un comentariu

  1. Decizia ICCJ – RIL nr. 11/2017. Doar agentul constatator al poliţiei rutiere poate identifica și amenda contravențional conducătorii auto, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate, nu și polițistul local

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*