Politic

PSD Timiș: “Considerăm că a fost încălcată o prevedere a protocolului semnat acum doi ani”

PSD Timiș: “Considerăm că a fost încălcată o prevedere a protocolului semnat acum doi ani”

Reprezentanții PSD Timiș ies la atac. Gestul vicepreședintelui CJ Timiș, Roxana Iliescu, de a se împotrivi votului pentru aprobarea bugetului județului Timiș i-a făcut pe liderii PSD Timiș să ceară socoteală partidului PMP.

Astfel, social-democrații consideră că a fost încălcată o prevedere importantă a protocolului semnat în urmă cu doi ani dintre PSD, ALDE şi PMP.

În şedinţa Consiliului Judeţean Timiş care avut loc astăzi, s-a înregistrat o premieră absolută: un vicepreşedinte care a lucrat la elaborarea proiectului de buget pentru anul 2018 a votat împotriva proiectului amintit. Este vorba de vicepreşedintele Roxana Iliescu, care a declarat la finalul şedinţei că votul dânsei este o consecinţă a unei decizii politice luate de conducerea PMP Timiş.

Pentru ca lucrurile să fie înţelese corect, trebuie menţionate câteva aspecte. Doamna Roxana Iliescu a devenit vicepreşedinte al CJ Timiş în urma unui protocol de colaborare între PSD, ALDE şi PMP, document semnat în vara anului 2016, în care se specifica foarte clar că cele trei formaţiuni politice vor susţine proiectele judeţului Timiş.

Astăzi, cel mai important proiect, bugetul judeţului Timiş, nu a fost votat de către reprezentantul PMP, Roxana Iliescu, iar cel de-al doilea consilier, Dorin Cândea, a lipsit de la şedinţă. Luând act de votul doamnei Iliescu, vot care, potrivit spuselor doamnei vicepreşedinte, a venit în urma unui ordin dat de actualul preşedinte al PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, considerăm că a fost încălcată o prevedere extrem de importantă a protocolului semnat acum doi ani.

Regretăm situaţia creată şi le solicităm imperativ partenerilor de la Partidul Mişcarea Populară rezolvarea de urgenţă a problemelor interne cu care se confruntă, probleme care afectează bunul mers al administrării judeţului Timiş, prin reafirmarea sprijinului față de colegii de coaliție şi prezentarea scuzelor pentru comportamentul de astăzi. Partidul Mişcarea Populară are obligaţia să prezinte public poziţia privind protocolul cu PSD şi ALDE, precum să îşi asume şi proiectele aflate în derulare, în condiţiile în care este reprezentat în conducerea Consiliului Judeţean Timiş. Partidul Social Democrat a dat dovadă în aceşti doi ani de seriozitate şi stabilitate ca urmare a protocolului semnat în 2016 şi aşteaptă acelaşi lucru şi din partea PMP”, au transmis reprezentanții PSD Timiș.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*