Eveniment

Doi iranieni, depistați la Moravița cu documente false

Doi iranieni, depistați la Moravița cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au depistat doi cetăţeni din Iran care intenţionau să intre în România folosind pașapoarte false de Luxemburg.

Duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița  județul Timiș, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasageri într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte cu însemnele autorităţilor din Luxemburg.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de identitate ale celor doi pasageri, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false, iar cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, în vârstă de 24, respectiv 27 de ani.

Faţă de cele constatate, tinerii au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente valabile.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, nepermițându-le intrarea în țară, precum și interzicerea intrării pe teritoriul României timp de 5 ani, aceştia fiind predaţi autorităţilor din Serbia, în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*