Administrație

CJ Timiș a alocat bugetul pentru județ. Cum se vor împărți banii

CJ Timiș a alocat bugetul pentru județ. Cum se vor împărți banii

Autoritățile județene au hotărât bugetul pe anul 2018, care va fi supus aprobării în ședința CJ de luni, 12 februarie.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, în acest an suma totală este de 642 milioane lei, cu 30 de milioane mai mică față de anul trecut. Proiectul de buget prevede cheltuieli de funcționare de 300 milioane lei și dezvoltare 250 milioane lei.

În domeniul sănătăţii, CJ Timiş a alocat 23 de milioane lei Spitalului Judeţean. Din această sumă, cea mai mare parte a banilor, 20 milioane de lei, sunt pentru investiţii în aparatură, în timp ce pentru reparaţii a fost alocate 3 milioane lei.“Strategia și fundamentarea a ceea ce înseamnă pregătirea bugetului pe 2018, prioritară a fost asigurarea salariilor privind creșterea salariului de bază minim brut, cu trecerea contribuților de la angajator la angajat, acordarea voucherelor de vacanța din acest an tuturor angajaților din cadrul CJ și din instituțiile din subordine. S-au asigurat fondurile necesare pentru întreținere, funcționare, desfășurarea activităților, reparaților curente precum și lista de investiții. Tot ca și o strategie nouă pe anul 2018 am prins în lista de investiții obiectivele care au fost solicitate de către instituțiile de cultură din subordinea CJ, dar am diminuat la ceea ce înseamnă reparații, întreținere, sumele care au fost alocate până acum în acest sens, crescând procentul la ceea ce înseamnă investiții și funcționare. De exemplu, dacă la nivelul anului 2017 sumele pe care le-am acordat Spitalului Județean de la CJ pentru investiții si funcționare erau undeva la 20 milioane lei, anul acesta suma este de 23 milioane lei numai pentru investiții”, a transmis presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Asistenţa socială primește în continuare cei mai mulţi bani din buget, aproape 58%. Aici cheltuielile de funcţionare sunt de 223 de milioane lei.

Domeniul Educaţiei va primi 7,5 milioane lei.

Suma alocată Agendei Culturale se ridică la 22,2 milioane lei pentru funcţionarea instituţiilor din subordine, dar şi pentru organizarea de evenimente dedicate Centenarului. Tot la capitolul cultură, CJT a mai alocat şi suma de 6,9 milioane lei pentru dezvoltare.

La capitolul reabilitare Drumuri Județene, suma este de 98.725 mii lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*