Cultură

Un spectacol semnat Radu Afrim, despre spectatori, de doi ani pe scena Teatrului Maghiar. Merită văzut!

Un spectacol semnat Radu Afrim, despre spectatori, de doi ani pe scena Teatrului Maghiar. Merită văzut!
Adora Beauty

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara readuce pe scenă spectacolul de autor scris și regizat de Radu Afrim, ”Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori”, spectacolul preferat al publicului în stagiunea 2015/2016.

Premiera spectacolului ”Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori” a avut loc pe data de 12 februarie 2016, adică în urmă cu exact doi ani, iar distribuția include majoritatea actorilor trupei și chiar câțiva angajați din aparatul tehnic al teatrului.

Printr-o serie de scene scurte, regizorul Radu Afrim arată mai multe tipologii de spectatori și artiști, cu slăbiciunile, ambițiile, tristețile, așteptările, curiozitățiile lor, toate într-un spectacol care a fost programat pentru sâmbâtă, 17 februarie 2018, cu începere de la ora 19:00, în Sala Mare, cu traducere în limba română.

Spectatorii imaginari vor fi pe scenă, față în față cu spectatorii reali care au avantajul de a se putea ascunde în întuneric. Vom afla de ce venim la teatru și câte povești de viață interesante se regăsesc în sală în fiecare seară, material inepuizabil pentru scenariști și regizori. Un Mickey Mouse care dansează pe manele, două actrițe care se bat pe rolul Frida Kahlo, conflictele de orgolii dintre artiști, un bărbat care speră că prietena lui va râde la spectacolul la care a invitat-o, povestea unei rochii elegante, o spectatoare fidelă care devine vedeta spectacolului, plasatoarele care se străduiesc să-i potolească pe fanii unei formații rock, snobii care merg la teatru doar ca să se afișeze pe rețele de socializare – totul ține de familia lărgită a unui teatru.

”Cum aş putea să le dau spectatorilor iluzia că viaţa lor poate fi la fel de magică și imprevizibilă ca o piesă de teatru atât de bine scrisă, încât traversează secolele… cu lejeritatea cu care o leoaică traversează o savană plină de flamingo roz. Ba chiar mai mult decât atât. Cum aş putea să-i fac pe spectatori să ignore total ce se întâmplă pe scenă şi, astfel, să devină buricul pământului, acolo în sală, timp de o oră jumate?” – scrie regizorul Radu Afrim, care, prin acest spectacol, își chestionează propriile motivații pentru a face teatru. Nu în ultimul rând, spectacolul abundă în umor și ironie, precum și în referințe culturale și chiar auto-referințe la alte spectacole regizate de Afrim.

Informații despre bilete, care costă 24 lei/12 lei cu reducere, se pot obține la Casieria din str. Alba Iulia nr. 2, zilnic între orele 16:00-19:00 sau prin ticket@tm-t și 0752.111.803.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*