Cultură

Teatrul Național Timișoara anunță prima premieră din 2018: “Cele trei grații”

Teatrul Național Timișoara anunță prima premieră din 2018: “Cele trei grații”

Vineri, 9 februarie 2018, începând cu ora 19:00, Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara va găzdui prima premieră a anului 2018: Cele trei grații – un spectacol de și cu Mălina Petre, Mirela Puia și Luminița Tulgara.

După Rubens, Rafael și Botticelli, e timpul pentru o nouă imagine a celor trei grații. Mai puțin celebre, mai puțin strălucitoare decât fiicele lui Zeus, nu foarte răsfățate de viață și nu prea prospere, Cele trei grații ale autorului rus Valentin Krasnogorov caută și ele, cu nu mai puțin șarm, fericirea. O comedie plină de sensibilitate despre micile probleme care apar atunci când sufletul aleargă mult mai iute decât trupul, iar speranța are de luptat cu inerția, cu tabieturile și cu oglinzile strâmbe ale neîncrederii în sine.

Dincolo de poveștile pe cât de comice, pe atât de profund umane ale personajelor lui Valentin Krasnogorov, cunoscut dramaturg rus, spectacolul ”Cele trei grații” reprezintă, în egală măsură, un proiect teatral deschis, curajos, realizat de trei actrițe redutabile ale Naționalului timișorean. Prezențe stabile, puternice și, nu mai puțin, personalități artistice flamboaiante, Luminița Tulgara, Mălina Petre și Mirela Puia deschid, odată cu acest proiect, seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul Național oferă unui public curios de interacțiunea cu actorul, întâlnirea în laboratorul de creație în care actorul își asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât și construcția personajului.

Scenografia spectacolului ”Cele trei grații” este semnată de Geta Medinski. Muzica îi aparține lui Sebastian Hamburger. Următoarea reprezentație a spectacolului este programată vineri, 23 februarie 2018.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția ”Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția ”Sala 2”, în Parcul Civic, orar de marți până duminică, între orele 11:00-19:00 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*