Național

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 7 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Paul Brummell.

Agenda de discuţii a inclus subiecte de actualitate legate de cooperarea bilaterală şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul Fifor a apreciat contribuţia Marii Britanii în România în ceea ce priveşte prezenţa militară constantă, pe toate cele trei dimensiuni – terestră, maritimă și aeriană, evidențiind cu precădere sprijinul în cadrul aliat în vederea implementării prezenței NATO în regiunea Mării Negre.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la modalităţi concrete de intensificare a cooperării dintre România şi Marea Britanie, atât în cadrul aliat, cât şi bilateral, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

Cu prilejul întâlnirii care a avut loc astăzi la M.Ap.N., ministrul apărării naționale l-a invitat, prin intermediul ambasadorului Brumell, pe Secretarul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, să viziteze România în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*