Eveniment

S-a dat drept femeie pentru a încasa peste 20.000 lei

S-a dat drept femeie pentru a încasa peste 20.000 lei

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara au reținut un bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de fraudă informatică. Ieri, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Suceava au efectuat două percheziții domiciliare.

Activitățile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal aflat în instrumentarea B.C.C.O. Timișoara – Serviciul Combaterea Criminalității Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în care se efectuează cercetări față de un bărbat, de 35 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei persoane de sex feminin și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri. De asemenea, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

La activități au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Alba-Iulia și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*