Social

Legislația muncii 2018, prezentată în cadrul unui seminar privind sănătatea şi securitatea angajaților

Legislația muncii 2018, prezentată în cadrul unui seminar privind sănătatea şi securitatea angajaților

Peste 300 de antreprenori s-au reunit la seminarul privind relaţiile de muncă dintre angajaţi şi angajatori, sănătatea şi securitatea angajaților.

Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Timiș, în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, au organizat la data de 1 februarie un seminar unde au fost prezentate, interpretate și dezbătute noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislației muncii, respectiv: Modificările Codului Muncii privind O.U.G. 53/2017 prin care s-a modificat Legea 53/2003, H.G. 905/2017 privind Registrul general de evidență a salariaților și O.U.G. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Seminarul a fost susţinut de specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș. Referindu-se la trecerea contribuţiilor către stat, de la angajatori la angajaţi, Pavel Kașai, șeful ITM Timiș a subliniat că „vom face o conștientizare a angajatorilor legat de acest transfer al contribuțiilor de la angajator la angajat. Eu cred că nu vor scădea salariile în nici un domeniu. Sunt convins că Guvernul României va găsi soluții. Se lucrează încă la legea salarizării, se mai pot face îmbunătățiri, astfel ca în final această lege să mulțumească pe toată lumea”.

În plus, reprezentanții societății SERVSTING,  unul dintre organizatorii evenimentului, au prezentat măsurile SSM/PSI, dar și echipamentele de protecție. SERVSTING este o societate comercială cu peste 14 ani de experiență.

Servsting este partenerul la care puteți apela atunci când aveți nevoie de servicii PSI și SSM pentru întreprinderi, clădiri de birouri, restaurante și alte facilități comerciale pe întreg teritoriul României. În plus, societatea oferă consultanță și persoanelor fizice, acordând în serviciu complet, one-stop-shop pentru serviciile și sistemele de prevenție și limitare a incendiilor. Specialiștii de înaltă calificare vor face tot posibilul pentru a asigura proprietatea, obiecte de valoare, angajați și oaspeți dumneavoastră în condiții de siguranță față de potențialele pericole cauzate de incendii.

SERVSTING oferă consultanță în organizarea apărării împotriva incendiilor, servicii personalizate de PSI, elaborarea actelor şi evidenţelor specifice și se ocupă de realizarea exerciţiilor impuse de legislația în vigoare. “Am făcut parte dintre organizatori. Am avut o scurtă prezentare cu tot ce se ocupă Servsting, de la autorizare, parte de consultanță pe linie de PSI/SSM, mijloace de primă intervenție pe care le comercializăm. Am avut o firmă colaboratoare pe partea de echipament de protecție. A fost exact pe această temă cu echipamente de protecție”, a precizat Răzvan Vîlcu, specialist SSM și PSI, reprezentant Servsting.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*