Eveniment

Doi bărbați din Albania, opriţi la granița cu Serbia

Doi bărbați din Albania, opriţi la granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au depistat doi bărbați din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la ”frontiera verde”.
În baza acordului de readmisie, cetăţenii albanezi au fost predați autorităţilor de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

În data de 01.02.2018, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune cu vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, pe direcția localităţii de frontieră Jimbolia. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestora, la aproximativ 1000 de metri de statul vecin, conducându-le apoi la sediul instituției pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre două persoane de sex masculin din Albania, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu scopul de a ajunge în state din Spațiul Schengen.
​În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Republica Serbia, cetăţenii albanezi fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*