Social

Șeful Direcției Agricole Timiș: „Nu mi-am imaginat că o să fim scoși afară pur și simplu din sediu”

Șeful Direcției Agricole Timiș: „Nu mi-am imaginat că o să fim scoși afară pur și simplu din sediu”

Reprezentanții Direcției Agricole Timiș sunt nevoiți să își mute sediul din centrul istoric al Timișoarei. Potrivit directorului institiției, Doru Petanec, conducerea Primăriei Timișoara s-a hotărât să nu mai prelungească contractul de închiriere pentru spațiul din Primăria veche, situată în Piața Libertății.

Contractul dintre DAJ și Primăria Timișoara va expira în 27 martie 2018. Reprezentanții DAJ au solicitat încă din vara anului trecut să prelungească contractul de închiriere, însă s-au lovit de un răspuns negativ din partea primarului Nicolae Robu.“Suntem într-o situație delicată. Nu îmi place această situație care s-a ivit între noi și primărie. Ne-am dorit întotdeauna o bună colaborare cu toate instituțiile, știind că n-am deranjat niciodată cu nimic. Nu mi-am imaginat că o să fim scoși afară din sediu. Domnul primar declară că imediat ce plecăm o să cedeze spațiul universității. Explicația cu reabilitarea clădirii cu banii primăriei cade, din moment ce noi plecăm azi și intră UVT aici înseamnă că nu se bazează pe banii de la bugetul local. Se bazează pe faptul că noi plecăm și vine UVT. Nouă ne spune că va intra clădirea într-o restaurare, dar pe banii cui? Nu ai primăriei! Am stat de vorba personal cu domnul primar. Am crezut că se poate rezolva situația. Dar ne-a respins categoric, până în 27 martie nu există cale de întoarcere. Eu i-am sugerat să ne amâne măcar trei luni, pentru că e perioada scurtă să ne mutăm cu mobilierul și documente. Deocamdată nu avem bani. Ministerul încă nu are așezat bugetul. Nu ni s-a admis nici această minimă prelungire de vreo 3 luni. Nu putem demara nimic, ar fi trebuit să începem demult, dar nu știm deocamdată cum stăm cu banii. Poate ne aprobă un buget pentru mutare”, a explicat șeful DAJ Timiș, Doru Petanec.

Săptămâna trecută a fost trimisă o scrisoare deschisă către consilierii judeţeni, primarii din Timiş şi către Camera Agricolă din cadrul CJT, pentru a veni în sprijinul DAJ. “DAJ Timiş a onorat întotdeauna obligațiile contractuale față de primăria Timișoara, Aquatim, Colterm şi nu avem datorii. Vă rugăm colegial să interveniți oficial și personal pe lângă Primăria Timișoara, pentru ca să prelungească contractul de închiriere cu DAJ Timiş”, se arată în scrisoarea semnată de Doru Petanec şi Viorel Ursulescu, directorul adjunct.

În plus, pe lângă această problemă cu mutarea sediului, de trei săptămâni nu au apă la robinet. “E o situație jenantă. Avem nevoie de minimul de igienă. Nu avem unde să ne ducem la toaletă, să ne spălăm pe mâini. Sunt zile în care vin sute de fermieri aici la sediu, stau și câteva ore pan aisi rezolva problemele, apoi ne întreabă discret unde este toaletă. Noi ce să le spunem? <<Ne pare rău, încercați în altă parte>>. Nici nu poți să îi explicit acestui om. Trebuiau să se gândească reprezentanții primăriei Timișoara și la lucrul acesta, este ceva uman”.

Între timp, conducerea DAJ Timiș a căutat spațiu unde să se mute. O variantă ar fi clădirea IPROTIM. “Am găsit o posibilitate să nu încălcăm legislația să se apropie prețul de cel de aici, să nu dăm mai mult decât aici, una din variantele pe care le-am primit de la IPROTIM. Am prezentat varianta asta ministerului și colegul nostru cu echipa de analiză a găsit o variantă pentru mutare, o firmă care să se ocupe. E și mai aproape de fosta locație. O bună parte din colegii noștri nu au mașină să se deplaseze și folosesc mijloacele de transport în comun. Nu putem să luăm o locație care circulă un singur tramvai sau un autobuz. Dar pe fermieri să îi pui să caute cu busola unde e tramvaiul 4 ca să mergem nu știu unde… Apoi trebuie să ținem seama de condițiile umane pentru colegii noștri și pentru cei care vin să ne caute și să îi îndrumăm. Nouă locație trebuie să îndeplinească niște condiții”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*