Eveniment

Poliţia Timiş trage un semnal de alarmă. Tot mai mulţi şoferi se urcă băuţi la volan

Poliţia Timiş trage un semnal de alarmă. Tot mai mulţi şoferi se urcă băuţi la volan

Un bărbat de 39 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale, pe raza localității Ghilad. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, polițiștii orașului Deta au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 39 de ani ar fi condus un autoturism pe raza localității Ghilad, iar la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, ar fi pierdut controlul autovehiculului, acroșând o vidanjă staționată în afara carosabilului.

În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*