Politic

Ciprian Trocan: “Al 25-lea ministru al Educației, la polul opus al standardelor etice”

Ciprian Trocan: “Al 25-lea ministru al Educației, la polul opus al standardelor etice”

Cabinetul Dăncilă nu reprezintă un model pentru studenții din România și cu atât mai puțin o face demnitarul care ar trebui să le ghideze viitorul. Studenții liberali din Timiș iau atitudine în privința validării noului ministru, Valentin Popa.

Guvernul Dragnea 3.0. s-a instalat la Palatul Victoria. Ieri, am putut vedea cum miniștrii au preluat, cu gafe, bâlbe și poticneli, domeniile pe care le vor administra, fără a avea nicio legătură profesională cu tematicile pe care trebuie să le gestioneze. Ajunși la al 25-lea ministru al Educației de după 1990, constatăm cu părere de rău că unul dintre cele mai importante ministere ale României își continuă drumul pe o pantă descendentă, iar pentru coaliția de guvernare PSD-ALDE, INCOMPETENȚA a devenit strategie națională. Este inadmisibil ca în Anul Centenarului, peste 40 de rectori din România să elogieze, printr-o scrisoare deschisă, o persoană care se află la polul opus al standardelor etice impuse de această funcție, persoană care cu fiecare apariție publică alterează mai rău limba română. Condamnăm cu fermitate validarea lui Valentin Popa în fruntea Ministerului Educației Naționale și suntem de părere că o asemenea persoană nu poate reprezenta într-un mod normal, onest și profesionist interesele a sute de mii de studenți români”, a transmis Ciprian Trocan, președintele Cluburilor Studențești Liberale – CSL Timiș.

 


Un comentariu

  1. Gasesc foarte surprinzatoare pozitia PNL-ului atunci cand acuza PSD-ul doar de incompetenta si cam asta ii singurul argument, invatati sa faceti opozitie!
    Pregatiti un guvern propriu in stand-by care sa faca opozitie la subiect, saptamanal o conferinta de presa in care sa explicati toate deciziile nocive pe care PSD-ul le ia. Veniti cu un program propriu de guvernare sustenabil care sa contracareze ineptiile PSD-iste. Idei domnilor, asta vrem, nu porceala.
    Fructificati stangaciile PSD-istilor inteligent, nu cu argumente gen Basescu “ca aia-s prosti, sau incompetenti”, nu ajunge doar atat pentru ca stim asta foarte bine.
    De ce nu-i bun Valentin Popa? Ca nu stie limba romana, dar ce oferiti voi? Care ii mai competent la voi? Ce ar schimba putea schimba acel PNL-ist in domeniul educatiei? Ce idei de reforma propuneti? Ce ar insemna un proiect de reforma propus Guvernului pe care sa acceptati un dialog astfel incat sa se ajunga la un program asumat (strict pe educatie) de catre PNL & PSD & USR ? Cine ar castiga de pe urma unui asemenea proiect? Ar avea de casigat Romania si viitorul ei, investeste azi in educatie si peste 5-10 ani nu vor mai fi oamenii pacaliti cu programe de guvernare nesustenabile ci vor invata sa discearna gogomaniile de responsbilitate.
    Dar cu cate nu i-ai putea ataca pe PSD-isti?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*