Social

Au început înscrierile la Timotion, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri în scop caritabil din vestul țării

Au început înscrierile la Timotion, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri în scop caritabil din vestul țării

A patra ediție Timotion, cel mai mare eveniment de alergare și de strângere de fonduri în scop caritabil din Timișoara, are loc în această primăvară în 22 aprilie. Organizatorii îi anunță pe toți cei interesați că se pot înscrie de astăzi la una dintre cele 6 curse, taxele de participare urmând să fie donate celor 18 proiecte care au nevoie de susținerea comunității. Din 2018, Timotion devine un eveniment caritabil regional, oferind sprijin pentru proiecte din alte județe precum Hunedoara și Arad.

“Ne-am propus să ducem mesajul Timotion mai departe și să încurajăm comunitățile din alte orașe să preia acest model, de a oferi sprijin pentru realizarea unor proiecte. Cu primele trei ediții am construit în Timișoara un eveniment mult așteptat. Alergătorii văd Timotion ca fiind un moment din care își doresc să facă parte: să celebreze antrenamentele sportive la un concurs al prieteniei și, mai ales, să doneze pentru un proiect cu încrederea că el se va realiza. Și în anii trecuți am avut destul de mulți participanți din județele învecinate, însă la această ediție îi invităm să se concentreze asupra proiectelor susținute prin Timotion și să construim o rețea regională a celor implicați în comunitate”, a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonatoarea Timotion.

Obiectivele acestei ediții sunt mai ambițioase ca niciodată, pe măsura dezvoltării în timp a evenimentului, dar și a nevoii stringente de susținere pe care o au în acest moment numeroase asociații non-profit. Valoarea donațiilor pe care organizatorii și-au propus să o atingă este de 275.000 de lei, cu 40 la sută mai mult decât în 2017. Pentru ca acest lucru să se întâmple, la start sunt așteptați în 2018 peste 3000 de participanți.

“Și anul acesta organizațiile propun proiecte care adresează nevoi reale ale comunității și care acoperă probleme diverse, de la integrarea în societate a mai multor categorii de persoane aflate în situații defavorizate, la proiecte care schimbă mentalități prin artă, cultură, sau chiar turism, de la activități axate pe educație până la proiecte de sănătate. De 4 ani, prin Timotion reușim să susținem inițiative care fac diferența pentru alți oameni și, împreună, să creștem o comunitate implicată. Anul acesta dorința noastră este să aducem laolaltă un număr cât mai mare de oameni de acțiune, dornici să se implice fie ca voluntari, donatori, alergători, ambasadori sau campioni pentru proiectele Timotion”, a menționat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator Timotion.

Participarea la Timotion este posibilă astfel:

–        Ca alergător, prin participarea la una dintre cele 6 curse ale evenimentului, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă. Pot participa de la copii însoțiți de părinți, până la alergători profesioniști;

–        Ca donator, prin susținerea campionilor Timotion, care vor aduna fonduri pentru unul dintre cele 18 proiecte.

Înscrierile la cea de-a patra ediție sunt deschise până în 8 aprilie 2018.

Detalii despre proiecte, înscrieri, curse și condiții de participare sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Publicul este invitat să urmărească noutățile și pe pagina de Facebook Timotion.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*