Eveniment

Tânăr afgan, interzis în România pentru o perioadă de cinci ani

Tânăr afgan, interzis în România pentru o perioadă de cinci ani

Poliţiştii de imigrări din Timiș au depistat un tânăr de 20 de ani, din Afganistan, care nu a părăsit țara în termen de 15 zile de la emiterea deciziei de returnare. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă 5 ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, la data de 27 ianuarie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, în municipiul Timișoara, un tânăr de 20 de ani, din Afganistan, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, iar la începutul lunii ianuarie a renunțat la cererea privind acordarea protecției internaționale din partea statului român, fiind obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Ca urmare a celor constatate s-a dipus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României. De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*