Eveniment

Sute de amenzi pentru șoferii din Timiș. Ce infracțiuni rutiere au comis

Sute de amenzi pentru șoferii din Timiș. Ce infracțiuni rutiere au comis

Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferii din Timiș. Nefolosirea centurii de siguranță și viteza mare le-a adus amenzi drastice mai multor șoferi din Timiș.

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 30 de permise de conducere.

În perioada 26-28 ianuarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Poliţiştii au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 426 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 30 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză și semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*