Social

Nesimțirea unor șoferi blochează tramvaie, ambulanțe și chiar Pompierii, la Timișoara

Nesimțirea unor șoferi blochează tramvaie, ambulanțe și chiar Pompierii, la Timișoara

Polițiștii locali se plând de faptul că numeroase sesizări venite din partea autorităților au fost urmate de sancțiuni pentru conducătorii auto care îngreunează circulația ambulanțelor, întârzie tramvaiele sau blochează intrările în curți și garaje, prin parcarea neregulamentară, care, din păcare, a devenit o adevărată modă la Timișoara.

Polițiștii locali din Timișoara au acționat în ultima perioadă pe linia depistării conducătorilor auto care blochează accesul în curți, parcări, imobile, îngreunează sau blochează mijloacele de transport în comun sau îngreunează traficul în zona unităților spitalicești. Astfel, spre exemplu, oamenii legii s-au deplasat pe strada Dr. Ioan Mureșan unde s-a semnalat faptul că în fața Spitalului Județean din capitala Banatului există mai multe autoturisme parcate neregulamentar fiind îngreunată circulația ambulanțelor. La fața locului au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale dintr-un ”foc”. De altfel, în zona respectivă au fost aplicate sute de sancțiuni în ultimul an deoarece se întâmplă frecvent ca unii conducători auto să parcheze neregulamentar și pun probleme reprezentanților unității medicale în măsurile pe care le iau pentru tratarea pacienților.

O altă problemă este cea a conducătorilor auto care parchează mașinile astfel încât blochează circulația tramvaielor, un asemenea caz fiind semnalat pe strada Gheorghe Doja, în apropiere de intersecția cu strada Brașov. Acolo, un autoturism înmatriculat la București a blocat calea tramvaiului. Agenții Poliției Locale deplasați la fața locului l-au depistat pe conducătorul auto, acesta fiind sancționat cu 580 lei conform OUG 195/2002 și 3 puncte penalizare la permis, accesul mijlocului de transport fiind deblocat.

Un alt exemplu amintit de polițiștii locali este dat pe str. Gheorghe Adam, în fața Spitalului Victor Babeș, acolo unde conducătorii auto lochează garaje, intrări în parcări sau imobile, și pe această linie fiind înregistrate zeci de sesizări de la începutul acestui an de la cetățeni care s-au finalizat cu sancțiuni contravenționale între 580 și 725 lei amendă și 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002.

De altfel, în ultima lună zilnic au fost semnalate astfel de cazuri la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara, fiind luate măsurile legale.

Foto: Arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*