Eveniment

Femeie însărcinată, de origine irakiană, transportată la spital de polițiștii de frontieră timișeni

Femeie însărcinată, de origine irakiană, transportată la spital de polițiștii de frontieră timișeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, pe raza municipiului Timișoara, 15 cetățeni străini, o femeie şi 14 bărbați, care nu își justificau prezența în zonă. Având în vedere că femeia a declarat că este însărcinată şi se simțea rău, polițiștii de frontieră au solicitat ajutor medical de specialitate, fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului: Secțiile 1 și 4 de poliție și Poliția Locală, acţiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, ocazie cu care au depistat 15 cetățeni străini care nu își justificau prezența în zona de responsabilitate.

În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stablit că cele 15 persoane sunt cetățeni irakieni dintre care 14 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Pe timpul verificărilor, femeia a acuzat stări de amețeală, fapt pentru care polițiștii de frontieră au transportat-o la spitalul Municipal pentru acordarea de îngrijiri medicale. Întrucât s-a dovedit că femeia era însărcinată în luna a cincea, ea a fost transportată la spitalul Odobescu, în vederea realizării unor investigaţii de specialitate.

În prezent, femeia se află în afara oricărui pericol, ulterior solicitând alături de cei 14 bărbați o formă de protecție pe teritoriul României.

 

(Foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*