Social

Deponeu clandestin de deșeuri, depistat de primarul din Moșnița Nouă, lângă Timișoara!

Deponeu clandestin de deșeuri, depistat de primarul din Moșnița Nouă, lângă Timișoara!

Polițiștii locali din Timișoara au depistat un adevărat deponeu clandestin de deșeuri între capitala Banatului și Moșnița Nouă, la sesizarea primarului din comuna lipită de capitala Banatului. O persoană a fost deja sancționată pentru că a abandonat resturi în locația respectivă.

Gunoaie cu două picioare sau așa-ziși oameni fac ca zone din Timișoara și mai ales din apropierea ei să arate ca niște favele sau ghetoruri din cele mai defăimate cartiere ale unor motropole consacrate. Lipsite total de bun simț, unele persoane aruncă deșeuri, de orice natură, pe unde apucă. Una dintre zonele unde a fost descoperită recent o rampa clandestină de gunoi este situată la marginea orașului, înspre Moșnița Nouă.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează zona cu acces de pe Calea Buziașului, unde primarul localității învecinate a semnalat faptul că s-a format un deponeu clandestin de deșeuri rezultate atât din construcții, cât și resturi menajere. Ca urmare a acestui fapt, oamenii legii au efectuat acțiuni în zona respectivă pentru a surprinde persoane care abandonează deșeuri, la scurt timp fiind depistat un bărbat care a și fost sancționat cu amendă de 2.000 lei conform Legii 211/2011, fiind ulterior îndrumat să ducă deșeurile la punctul de colectare al societății de salubrizare Retim.

De asemenea, ca urmare a informațiilor conform cărora există persoane care transportă cu căruțele deșeuri și le depozitează în locația respectivă, s-a acționat și pe această linie pentru a se lua măsurile legale în ceea ce îi privește pe căruțași, unul fiind de altfel depistat și sancționat cu 300 lei conform HCL 251/2002, iar căruța fiind ridicată cu sprijinul SDM.

Ca urmare a acestor aspecte a fost semnat un protocol de colaborare între Poliția Locală Timișoara și primarul comunei Moșnița Nouă, prin care s-a stabilit posibilitatea accesării de către Poliția Locală Timișoara a camerelor video amplasate pe raza localității și montarea unei camere video în scopul depistării persoanelor care abandonează deșeuri în locația în care s-a format deponeul clandestin de deșeuri. Zona este în continuare monitorizată de polițiștii locali.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*