Sport

Baschetbalistele de la SCM Timișoara leagă victoriile în Liga Națională. 85-60 cu Sirius, la Tg. Mureș

Baschetbalistele de la SCM Timișoara leagă victoriile în Liga Națională. 85-60 cu Sirius, la Tg. Mureș
Adora Beauty

Echipa de baschet feminin SCM Timișoara a urcat două locuri în clasamentul Ligii Naționale, după succesul obținut ieri la Tg. Mureș, scor 85-60 în fața celor de la Sirius.

SCM Timișoara a condus 39 de minute și 41 de secunde la Târgu Mureș, adică de la primul coș al partidei, marcat de pivotul nostru Leeza Burdgess, și până la finalul jocului. Bănățencele aveau mai mult decât dublul punctelor marcate de Sirius încă de la finele primului sfert. La pauza mare, a fost 51-31, iar diferența maximă (75-41) s-a consemnat în primul minut din ltimul sfert de joc. Rezultatul final al partidei Sirius Tg. Mureș – SCM Timișoara a fost 60-85 (12-26, 19-25, 10-20, 19-14).

Pentru timișorence s-au remarcat: Lloyd 27 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Brosovszky 17 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții, Burdgess 16 puncte și 7 recuperări, Stoiedin 11 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive, Pop 6 puncte și 5 recuperări, Ivășchescu 4 puncte și 3 pase decisive, Ardelean 4 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții, în timp ce Lupu a reușit 2 recuperări. Au mai evoluat Young, Kiriinenko.

Antrenorii Mihai Coldea și Silvia Prejban au utilizat toate cele zece jucătoare înscrise pe foaia de arbitraj, de la gruparea viola lipsind Romina Filip, accidentată, în vreme ce coșgetera Maegan Conwright s-a transferat la o formație din Rusia.

”Fetele noastre au înțeles de la început că trebuie să nu subestimăm adversarul și au început foarte bine jocul, cu o apărare exactă și puncte marcate pe contratac. Am reușit să menținem un ritm bun și aceasta ne-a ajutat să ne detașăm decisiv pe tabelă la începutul sfertului al treilea. Cred că am jucat un baschet frumos și ne-am îndeplinit obiectivele propuse înaintea jocului. Mă bucur că am putut să ofer mai multe minute jucătoarelor tinere și vom continua să luptăm până la sfârșit, indiferent de adversar”, a declarat Mihai Coldea, antrenorul SCM Timișoara, după victoria obținută de elevele sale.

Alb-violetele au ajuns pe poziția a șasea, dar nu mai au șanse de a prinde grupa locurilor 1-5. SCM Timișoara va continua în grupa 6-9, de unde se aleg trei echipe ce se vor califica în play-off, alături de primele cinci clasate.

Echipa bănățeană va întâlni Olimpia CSU Brașov, în etapa a XVI-a, ultima a sezonului regular. Meciul va avea loc vineri, 2 februarie, începând cu ora 17:00, la sala Constantin Jude.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*