Eveniment

Percheziții la contrabandiștii de țigări

Percheziții la contrabandiștii de țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Drobeta Turnu Severin, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, au efectuat o percheziţie domiciliară pentru depistarea mai multor persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni  de contrabandă și deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. Trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, în urma percheziţiei fiind confiscată cantitatea de aproximativ 5.550 pachete de ţigări.

Vineri, la ora 08:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin- I.T.P.F. Timișoara, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, au efectuat o percheziţie domiciliară la o locație de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă și deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, fiind aduse la audieri trei persoane.

Percheziţia s-a efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, acesta având ca obiect săvârşirea de către cetățenii romani U. Valentin, O. Gabriel şi B. Daniela, cu  varste cuprinse între 38 și 45 de ani, domiciliaţi pe raza municipiului Turnu Severin, a infracţiunilor de contrabandă și deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile.

În urma percheziţiei au fost depistate aproximativ 5.550 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Ashima, Marble, Pall Mall și Pride, în valoare de aproximativ 66.540 de lei.

La finalizarea percheziţiei, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus începerea urmăririi penale faţă de  persoanele în cauză, pentru săvârşirea celor două infracțiuni.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*