Eveniment

Ziua liberă le-a adus timişorenilor aproape 300 de amenzi

Ziua liberă le-a adus timişorenilor aproape 300 de amenzi

Miercuri, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii timișeni au intervenit la peste 50 de evenimente, au aplicat 296 de sancțiuni contravenționale și au constatat 21 de infracțiuni.

În 24 ianuarie, polițiștii au acționat, pe raza județului Timiș, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 51 de evenimente, dintre care 46 au fost sesizate la 112.

În urma activităților, au fost constatate 21 infracţiuni și aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 76.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, reținute 16 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

RECOMANDĂRI:

Pentru prevenirea furturilor din buzunare și genți

NU le uşura treaba celor care fura din buzunare… NU lua sume mari de bani la tine! Când mergi la cumpărături, manevrează banii in interiorul genţii! NU „arăta” hoţilor câţi bani ai la tine! ŢINE portofelul într-un buzunar interior! O secundă de neatenţie….si rămâi fără bani sau fără acte! Apelează de urgenţă 112 !

Pentru prevenirea tâlhăriilor

Ştiai că… TÂLHĂRIA este furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări… și se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani?

ATENŢIE!!! Nu afişa ostentativ obiecte de valoare (telefoane, bijuterii), poţi rămâne fără ele!

Dacă eşti atacat abandonează bunurile pentru a nu-ţi pune viaţa în pericol! Siguranţa poşetei să fie o preocupare permanentă pentru tine!

Dacă eşti agresat, ţipă! Cineva va auzi şi îţi va sări în ajutor.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe

Un geam deschis…. o uşă neasigurată… sunt „invitaţii” pentru hoţi. Spune NU vânzătorilor ambulanţi! Pot fi infractori care vizează locuinţa.

Asigură ferestrele cu gratii daca locuieşti la parter sau la casă!

Dacă pierzi cheia, schimbă imediat yala!

Cere persoanelor necunoscute care suna la uşa ta, să se legitimeze!

Evită să discuţi cu persoane necunoscute despre bunurile de valoare pe care le ai în locuinţă!

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme

Nu lăsa la vedere, in interiorul maşinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genţi)! Dotează-ti autoturismul cu un sistem de alarmă!

Nu lăsa portiera neasigurata chiar daca părăseşti maşina câteva momente!

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (jante, casetofoane, baterie, aparate antiradar) pentru a le recunoaşte uşor în cazul unui furt!

Violenţa în familie este pedepsită de lege!

Nimeni nu are dreptul de a te abuza fizic, sexual sau emoţional. Dacă violenţa fizică s-a produs, mergi la Serviciul medico-legal în maxim 48 ore de la producerea agresiunii pentru constatarea acesteia şi eliberarea unui certificat medico-legal! Cu fiecare împăcare, violenţa va deveni tot mai mare. Copiii, prin simplul fapt că sunt martori la violenţă, vor fi afectaţi pe planul dezvoltării fizice si psihice.

Traumele suferite sunt adeseori ireversibile !

Stop violenţei în şcoală!

Ştiai că… LOVIREA sau alte violenţe se pedepsesc cu închisoare sau cu amendă? Nu încerca să-ţi faci dreptate singur, mai ales când ești amenințat! Nu lega prietenii cu persoane care au un comportament deviant! Nu imita actele lor de bravura si gândeşte-te la posibilele consecinţe

ale acţiunilor pe care le iniţiază! Atenţie! Curiozitatea manifestată faţă de consumul de băuturi alcoolice si droguri se poate transforma în dependenţă si generează deseori un comportament agresiv si neplăcut.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere

Având în vedere scăderea bruscă a temperaturilor şi fenomenelor meteo care reduc vizibilitatea şi aderenţa părţii carosabile, Poliţia Timiş recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte regulile de conduită preventivă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*