Auto-Moto

Cota de piață Kia, în creștere cu 3% în Europa, după anul cu cele mai mari vânzări

Cota de piață Kia, în creștere cu 3% în Europa, după anul cu cele mai mari vânzări

Kia Motors a înregistrat în 2017 cele mai mari vânzări europene din istoria sa, cu o creștere de 8,5% față de anul anterior. Datele publicate de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) arată că în anul anterior Kia a înregistrat un record al vânzărilor, reprezentând 472.155 mașini noi în Europa, față de 435.316 în 2016. Creșterea vânzărilor Kia a depășit valoarea pieței europene, care a crescut cu 3,3%.

Aceste rezultate arată că Kia a înregistrat o cotă de piață de 3% pentru întregul an, stabilind un nou punct de referință pentru companie. O serie de modele noi au contribuit la această creștere, inclusiv sedanul sportiv Stinger, crossoverul compact Stonic, hatchback-ul compact Rio și citadina Picanto. Creșterea numărului de vehicule hibride și electrice ale mărcii s-a dovedit a fi, de asemenea, un factor major în succesul vânzărilor Kia.

Michael Cole, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: “2017 a reprezentat un an de schimbare pentru Kia în Europa, cu lansarea a numeroase produse importante noi. Noile generații ale automobilelor noastre compacte, Rio și Picanto, s-au alăturat mașinilor lansate în segmente unde nu am avut niciodată o prezență. Stonic devine deja un model important pentru vânzările de volum pentru Kia, în timp ce Stinger a impresionat mass-media și consumatorii deopotrivă cu designul și performanțele sale.

“Automobilele noastre hibride și electrice devin, de asemenea, o parte tot mai importantă a portofoliului nostru de produse. Anul trecut, am văzut că vânzările modelelor noastre electrice aproape s-au triplat, susținute de introducerea a două noi modele hibride plug-in și de succesul tot mai mare al crossover-ului hibrid Niro. Ca rezultat, aproape unul din 10 vehicule Kia vândute în Europa este acum un vehicul hibrid sau electric. Aceasta este o tendință care se va accelera în următorii ani, vehiculele alimentate alternativ contribuind semnificativ la ținta noastră de o jumătate de milion de automobile la nivelul vânzărilor din Europa pe termen mediu”.

Vânzările vehiculelor hibride și electrice aproape s-au triplat într-un an

2017 a marcat un an record al vânzărilor de vehicule hibride și electrice pentru Kia Motors Europe. În primul an calendaristic complet al vânzărilor pentru Niro, noul crossover hibrid a devenit al cincilea cel mai bine vândut autoturism Kia, cu 30,986 de modele vândute. În plus, Kia a vândut 2.888 de unități ale noului Niro Plug-in Hybrid. Soul EV a înregistrat vânzări record de 5,718 de unități, reprezentând o creștere de 28,5% față de anul precedent. Între timp, familia Optima a crescut cu noul Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, din care 2.382 de unități au fost vândute în Europa anul trecut. La expoziția Consumer Electronics Show 2018 din Las Vegas, Kia Motors și-a anunțat intenția de a oferi clienților o gamă de 16 vehicule cu propulsie alternativă până în 2020, inclusiv cinci hibride, cinci hibride plug-in, un nou model electric și un nou vehicul cu celule de combustie.

Kia Sportage și-a păstrat poziția de cel mai bine vândut model european al brandului, cu 131.783 de unități vândute anul trecut. Noul hatchback din segmentul B, Rio a devenit cel de-al doilea best-seller al Kia, după introducerea unui nou model în primul trimestru al anului 2017. Vânzările de Rio au crescut cu 6% față de anul anterior, de la 68,580 la 72,688 de unități. Familia de modele cee’d dezvoltată special pentru Europa (ce cuprinde hatchback-ul cu cinci uși, Sportswagon-ul și modelul pro_cee’d în trei uși) s-a situat pe locul trei cu 72.105 de unități vândute. Noul Picanto, model ce a fost introdus de asemenea în primul trimestru al anului, a înregistrat vânzări record pentru cel mai mic model Kia – vânzările sale au crescut cu 14,3%, până la 63.145 de unități.

Noi modele în segmente noi

Lansarea modelului Stonic și a performantului Stinger în ultimul trimestru al anului 2017 au ajutat de asemenea la creșterea vânzărilor Kia. După lansarea spectaculoasă din 2017, Stinger – cel mai rapid și puternic autoturism de producție lansat vreodată de Kia – a înregistrat vânzări record de 1,265 de unități în ultimele luni ale anului. De asemenea, Kia a vândut 11,747 unități ale noului Stonic în primele luni ce au urmat lansării sale în segmentul B-SUV, aflat într-o rapidă expansiune.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*