Eveniment

32 de irakieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

32 de irakieni, depistaţi la frontiera cu Serbia
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat în zona de competenţă 32 de cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Joi, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere şi control în zona de competenţă, au depistat pe raza localității de frontieră Lățunaș, la aproximativ un kilometru de graniţa cu statul vecin, 32 de persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Acestea au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 14 bărbați și 10 femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, respectiv opt copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Persoanele, cetăţeni din  Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: arhivă

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*