Administrație

Patru sute de mii lei pentru salariile angajaților STPT

Patru sute de mii lei pentru salariile angajaților STPT

Primăria Timișoara a alocat o nouă tranşă de bani pentru plata salariilor restante a angajaților Societății de Transport Public Timișoara. Este vorba despre suma de patrusute de mii lei.

Ieri sindicaliştii s-au dus la primărie unde au depus o petiţie prin care îşi cer drepturile, dar şi demiterea directorului R.A.T.T., Ioan Goia. Primarul Nicolae Robu  a declarat astăzi că s-a înţeles cu reprezentanţii angajaţilor Societății de Transport Public Timișoara şi că nu vor intra în grevă pentru că municipalitatea a început de ieri să mai achite din datorii. “Ieri am reuşit să ajungem la o înţelegere cu reprezentanţii unui grup de angajaţi din R.A.T.T. nemulţumiţi, înscrişi în sindicatul Armonia şi nu o să fie nicio grevă în Timişoara.  Am reuşit să le dăm chiar mai mult decât am promis. Am dat 400 mii lei la R.A.T.T pentru că ne-au mai venit nişte bani după discuţia cu ei şi atunci am împărţit banii între Colterm şi RATT, am dat câte 400.000 la fiecare.  Şi azi o să mergem probabil tot la fel, în orice caz în cel mult 10 zile toţi salariaţii vor primi restanţele salariale din decembrie şi apoi ne intră încasările mai mari, în 9 sau 10 februarie, cotele defalcate din impozitul pe venit şi putem spune că am depăşit această perioadă critică, în care am avut bani mai puţini decât ne-au fost aşteptările. Am ajuns în această situaţie pentru că nu am avut lichidităţi suficiente şi am avut astfel facturi neonorate, ceea ce mie nu-mi place dar n-am avut de ales”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul a declarat că deocamdată nu se vor face schimbări la conducerea STPT. “Vor fi schimbări, dar toate la timpul lor. Consiliul de Administraţie poate schimba directorul, eu nu am cerut lucrul acesta pentru că în momentul în care faci o schimbare trebuie să ai şi formula de schimb închegată şi cu certitudini”.

Un comentariu

  1. STELA STELUȚA

    Primarul minte ,până in acest moment nu a alocat nici un ban . Bla-bla -bla….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*