Utile

A mai rămas o lună pentru obținerea vizei anuale pe acordurile comerciale pentru firmele din Timișoara

A mai rămas o lună pentru obținerea vizei anuale pe acordurile comerciale pentru firmele din Timișoara

Atenție timișoreni, Poliția Locală atrage atenți că a mai rămas o lună de zile în care se pot viza acordurile comerciale pentru societățile comerciale. Oamenii legii anunță că în 2017 au fost aplicate 188 sancțiuni.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit HCL 538/2015 referitoare la aprobarea Regulamentului privind desfășurarea activităților comerciale și de prestări servicii pe raza municipiului Timișoara, până la data de 28 februarie a fiecărui an se vizează obligatoriu pentru anul în curs acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială efectuează verificări pentru a stabili dacă firmele respectă această prevedere.

Pentru lipsa vizei anuale, polițiștii locali au întocmit anul trecut un număr de 188 procese verbale de constatare a contravenției în valoare totală de 63.800 lei. Este vorba despre societăți comerciale care au ca obiect de activitate în special comerțul cu amănuntul, dar și saloane de înfrumuseșare, farmacii, firme din domeniul turismului, societăți de alimentație publică precum cafe-baruri etc.

”Polițiștii locali reverifică periodic aceste societăți pentru a stabili dacă obțin vizele necesare și efectuează toate demersurile pentru desfășurarea actelor de comerț conform prevederilor legale. Reamintim că nerespectarea acestei prevederi legale atrage după sine sancțiuni cuprinse între 500 și 2.000 lei”, afirmă reprezentanții instituției.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*