Social

Șoferii de TIR-uri și camioane nu respectă indicatoarele rutiere din Timișoara!

Șoferii de TIR-uri și camioane nu respectă indicatoarele rutiere din Timișoara!

La sfârșitul săptămânii precedente nu mai puțin de 17 conducători de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați în zona Pasajului Jiul și a Bulevardului Republicii din Timișoara, deoarece nu au respectat indicatoarele care le restricționează circulația.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în ultimele zile pentru depistarea conducătorilor auto care pătrund cu autovehiculele de mare tonaj în zona Pasajului Jiul și pe Bulevardul Republicii din Timișoara. Întrucât în acest areal nu este permisă circulația mașinilor cu o masă mai mare de 5 tone și există restricții de tonaj, dar și de înălțime la Pasajul Jiul, șoferii de vehicule grele ori nu sunt atenți la indicatoare ori le ignoră cu desăbârșire.

Astfel, după ce conducătorul unui autotren a deteriorat limitatorul de înălțime în cursul zilei de joi, polițiștii locali au început de vineri ”monitorizarea” acestei zone și au încheiat un număr de 17 procese verbale de constatare a contravenției conform OUG 195/2002, în valoare de peste 22.000 lei. ”Reamintim că pentru astfel de fapte sancțiunile prevăzute de actul normativ menționat sunt între 1.305 și 2.900 lei. Potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Oamenii legii anunță că acest tip de acțiuni se vor repeta și în perioada următoare, pentru prevenirea situațiilor în care șoferii de TIR și de camion ajung să blocheze parțial sau complet traficul prin zone în care numărul de vehicule care tranzitează este extrem de ridicat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*