Național

Peste 13 mii de angajați ai M.A.I. intervin în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile

Peste 13 mii de angajați ai M.A.I. intervin în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile

În contextul atenţionărilor meteorologice de cod galben valabile până în această noapte, la nivel naţional, la ora 8.00 dimineață, nu erau raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi nici nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj.

În cursul zilei de astăzi sunt pregătite să acționeze peste 13.000 de angajați ai M.A.I., dintre care 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi și 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenție.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei. Carosabilul este la negru. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu) însă, în prezent, se circulă în condiții de iarnă. Situația traficului rutier pe autostrăzi și drumuri naționale este raportată în permanență la nivelul Ministerului Transporturilor.

Poliția Rutieră a luat măsuri suplimentare de asigurare a unei prezențe importante în stradă pentru dirijarea traficului, prevenirea producerii unor ambuteiaje și deblocarea aglomerațiilor care ar putea apărea.

”Recomandăm cetățenilor care pleacă la drum să se informeze din timp despre condițiile de deplasare. Prin centrul INFOTRAFIC, Poliția Română va informa periodic conducătorii auto despre situația și condițiile în care se circulă pe drumurile naționale și județene”, transmit polițiștii.

La acest moment nu sunt înregistrate situații de persoane rămase înzăpezite sau la care accesul să nu fie posibil din cauza condițiilor meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică a consumatorilor finali sunt afectate 14 localități din 4 județe (Argeș, Olt, Teleorman și Vrancea), însumând 3.167 de consumatori, iar pentru remedierea situației acționează 14 echipe de intervenție.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*